Menü

Fotófal ötletek, fotófal készítés vászonképekből

2022. november 23
1845
Fotófal ötletek, fotófal készítés vászonképekből

Mindegy, hogy nemrég költöztünk be új otthonunkba, átalakítanánk a jelenlegi kinézetet, vagy egyszerűen csak szeretnénk felfrissíteni a helyiség atmoszféráját - egy egyedi fotófal új életet hoz életterünkbe. A vászonkép készítés ötlete például nagyszerű lehetőség ennek megvalósítására, hiszen élethű, tartós és nem utolsó sorban, megfizethető fali dekorációt álmodhatunk meg ezzel a közkedvelt eljárással!


Máris belevágnál? Fényképeidet kivételes minőségben keltjük életre!

Rendelés most!

 

Fotófal vászonképekből: a legbeszédesebb dekoráció


Habár többféle fénykép-előhívási technológia létezik, manapság egyre többen kezdik el leszedni a falról a régi, keretezett képeket és mutatós vászonképekre cserélni azokat. A hagyományos fényképekkel ellentétben, a vászonképek már egy rugalmas pamutvászonra kerülnek kinyomtatásra, amit aztán egy vakrámára feszítenek fel. Ez az ún. keret nélküli megjelenés egy egyedi 3D-s térhatást kelt, ami már önmagában véve is lenyűgöző látványt eredményez. És, hogy mi legyen a faliképek témája? A vászonyomatokon szinte bármilyen típusú fénykép jól mutat, így bátran szabadjára engedhetjük fantáziánkat.

A vászonkép tehát:

  • Mindenhová beleillik - a vászonnyomatok klasszikusak és időtlenek, így természetes módon illeszkednek bármilyen enteriőrhöz, legyen az hagyományos vagy éppen ultramodern stílusban berendezve. Nem kell attól tartani, hogy netán nem fognak beleilleni otthonunk arculatába, ha idővel változna dekorációs ízlésünk.
  • Mindig jól mutat - a bekeretezett, üveggel ellátott, fényes papírra nyomtatott fotók általában csak akkor néznek ki jól, ha megfelelően megvilágított helyiség falára kerülnek, ugyanis könnyen tükröződnek. Ehhez képest a vászonnyomatok matt felülettel rendelkeznek, így tökéletes vizuális élményt biztosítanak bármilyen fényviszony mellett.
  • Hosszú évekre szól - ezek a műalkotások kétségkívül jóval hosszabb élettartamnak örvendenek, mint hagyományos társaik. Cégünk például pigment vízbázisú festékeket használ, az elkészült képeket csúcsminőségű rugalmas pamutvásznon jelenítjük meg, és a keret, amire professzionálisan feszítjük ki a vásznat, válogatott fenyőfából készül. A mi képeink szuper tartósak lesznek, még évek elteltével sem repednek meg, fakulnak meg vagy sárgulnak be.
  • Pénztárcabarát - a vászonkép készítés egyik legnyilvánvalóbb előnye a megfizethetőség. Még egy hatalmas keretre nyomtatott fénykép költsége is sokkal kedvezőbbnek bizonyul, mint egy hasonló méretű műalkotás vagy festmény vásárlása – ráadásul itt a saját személyes emlékeinkről lesz szó.
  • Sokféle méretet kínál - a vászonképek nagyon sokféle méretben állnak rendelkezésre, így kompromisszumok nélkül érhetjük el a kívánt megjelenést, legyen szó a fotófal ötletek közül egyetlen hatalmas képről vagy többrészes koncepcióról. Cégünk például 17 különböző nyomatméretet kínál, de egyedi méretben is lehet gondolkodni! 

fotófal ötletek
A fotófal ötletek közül általában a családi emlékek hordozzák a legnagyobb értéket


Fotófal ötletek – merj nagyot álmodni!


A galériafalak mindig is nagyon népszerűek voltak, hiszen egyszerű és megfizethető módot kínálnak a belső terek felvillanyozására, otthonunk fókuszpontjának kialakítására, és persze emlékeink megőrzésére, ha saját fényképekről van szó. Ahelyett tehát, hogy máris rohannák az üzletekbe beltéri falfestéket vásárolni vagy egy tapétával kívánnánk hangulatosabb otthont kialakítani, nyugodtan szavazzunk a fotófalra. A galériafalat habár bárhol megálmodhatjuk a négy fal között, a legnépszerűbb helyek a folyosókon, a lépcsőfordulókban és a nappaliban találhatók.

A fotófal kialakítása nem egy bonyolult dolog és nem is vesz el hosszú órákat a szabadidőnkből. Egyszerűen csak arról van szó, hogy összegyűjtjük legkedvesebb fényképeinket, megjelenítjük azokat vászonképek formájában, majd felakasztjuk őket a falra. Nyugodtan játszhatunk a színekkel, választhatunk mesés tájképeket, cuki kisállatos snitteket, művészképeket, de egy komplett családi fotóalbumot is összerakhatunk. Utóbbi talán messze az egyik legnépszerűbb választás, hiszen nincs is annál meghitteb érzés, mint látni, ahogy a gyerekek felcseperednek, vagy életünk legfontosabb mérföldkövei révbe érnek. Ha pedig bővülnek emlékeink, akkor akár minden évben készíthetünk hozzá 1-2 új képet, hogy még teljesebb legyen családunk története. A minél személyesebb hatás elérése érdekében, a vászonképek közé nyugodtan beszúrhatunk olyan falmatricákat, amik a családtagjaink nevének kezdőbetűit ábrázolják.

 

Letisztult mozaikfal egyrészes vászonképekből

A fotófal ötletek közül az egyik legkedveltebb választás a mozaikfal készítése. Ennek a kialakításnak tényleg csak a képzelet (vagy maximum a fal mérete) szabhat határt, hiszen nincs erre semmiféle írott szabály, hogy hány darab képkeret mutat jól egy csomóban. Gondolkodhatunk például 3-4, de akár 10-15 darabból álló koncepcióban is. Az egyrészes vászonképeknél semmi esetre sem kell ragaszkodni ahhoz, hogy mindegyik keret ugyanakkora legyen – sőt, bátran használjunk különböző méretű képeket.

Először mindig a legnagyobb keretet függesszük fel, a többit pedig csoportosítsuk köré, amíg meg nem találjuk a kívánt elrendezést. Ha kevesebb faliképben gondolkodunk, akkor a képek megjelenítése során célszerű a nagyobb, hangsúlyosabb kereteket balra akasztani, hiszen szemünk először ide fókuszál, jobbra pedig a formásabb, kisebb képeket.  A páratlan darabszám kellemesebb vizuális élményt nyújthat a szemnek, mint a páros. Ha az egy nagy kép, több kis kép koncepciót preferáljuk, akkor a legnagyobb nyomat kerüljön középre, és helyezzük köré a kis képeket úgy, hogy a keretek között próbáljunk meg legalább egy hüvelyknyi helyet hagyni.

A magasabb, téglalap alakú képek jobban mutatnak olyan falakon, amelyek alatt csak szegélyléc található, míg a szélesebb képek inkább a kanapé felett helyezkedjenek el. A hasonló színeket tartalmazó faliképek csoportja is jobban mutat együtt, például, ha az összes fotó fekete-fehér, vagy mindegyiken megjelenik ugyanaz a domináns szín.

 

fotófal ötletek
Fotófal ötletek után keresgélsz? Varázsold otthonodat igazán hangulatossá a vászonképek segítségével!


Extravagáns kinézet többrészes vászonképekből

Az egyrészes vászonképekkel ellentétben, a többrészes kiviteleknél ugyanazt a fényképet, több különböző kereten fogjuk viszontlátni. Ez lehet 3, de akár 6 különböző keret is – minél több részletre van vágva a kép, annál drámaibb hatást érhetünk el. Szintén nagyon ízléses megjelenésű fotófal érhető el ezzel a koncepcióval abban az esetben, ha például választunk egy többrészes vászonképet, amit a fal közepére helyezünk, és e köré építjük majd a kisebb, egyrészes nyomatokat.

A fotófal ötletek közül a többrészes vászonképek akkor mutatnak igazán jól, minél nagyobb méretben jelennek meg. Éppen ezért a helyiség és falfelület kiválasztása során ajánlatos odafigyelni arra, hogy a tervezett fotófal kényelmesen elférjen a térben. Például a fürdőszobák, gardróbok vagy más hasonló méretű terek túl kevés helyet hagyhatnak a fotófal kibontakozására. Érdemes ehelyett szemügyre venni a nagyobb helyiségeket, például a nappalit, az étkezőt, a hálószobát, netán a dolgozószobát.

A képek megfelelő szintre helyezése szintén kulcsfontosságú lehet a sikerhez. Ha túl magasra akasztjuk, az könnyen megszakíthatja a kapcsolatot a kép és az alatta lévő bútorok között. Ideális esetben a vászonképek közepének szemmagasságban kell lenniük – ez alól az egyetlen kivétel lehet a nappali, ahol többnyire ülni szoktunk, így itt a kereteknek egy kicsit lejjebb kell esniük.

 

Fotófal készítés a Vászonkép Webáruház csapatával!


Hozz létre egy hangsúlyos nappalit vagy hálószabát a vászonnyomatok lenyűgöző kombinációjával, a Vászonkép Webáruház közreműködésével! Gyűjtsd össze legkedvesebb emlékeidet és kategorizáld őket egy adott téma alapján, hogy biztosan nyert ügyed legyen! Ha sikerült kiválasztani a fényképeket, akkor rendeld meg őket egyesével a weboldalunkon keresztül, néhány egyszerű lépésben. Akár egyetlen vásznat, akár egy teljes galériafalat rendelsz, az egyszerűsített webáruházi rendelésünk segít majd céljaid mielőbbi megvalósulásában.

Válassz a 17 féle méret (vagy egyedi méret) közül, állítsd be hozzá a keretvastagságot, és dönts igény szerint az extra felületvédelem mellett! A bőséges méretválasztékból bárki könnyedén létrehozhatja álmai vászon elrendezését és dizájnját! Egyszerűen tedd kosárba az előhívatni kívánt vászonnyomatokat, tekintsd át még egyszer az adataidat, és kattints a megrendelés gombra! Mi marad még hátra? Várni otthonodban futárunk megérkezését az elkészült remekművekkel, és már kezdődhet is a dekorálás!


Fotófal készítés a cél? Várjuk megrendelésed!

Rendelés most!

címkék:
Témák
Címkék