Menü

Fényképről festmény készítés

2022. szeptember 19
4066
Fényképről festmény készítés

Nincs is annál kifejezőbb módja a művészetnek, mint az alkotás, például gyönyörű festmények formájában. Nem meglepő hát, hogy sokan szeretnék festményekkel feldíszíti a beltéri falakat, azt viszont kevesen tudják, hogy létezik ennél jóval költséghatékonyabb mód is. A technika segítségével már a saját digitális fényképeinkből is teljesen élethű „festményt” varázsolhatunk - és igen, még csak festék és ecset sem kell hozzá. A fotóból festmény online formában is megvalósulhat, ráadásul az elkészült csodákat mi gyönyörű vászonképek formájában hívjuk majd elő Neked!

Festmény rendelése fényképről? Miért is ne?! Add le a rendelésed pár kattintással!

Rendelés most!

A falfestmény az egyik legkonvencionálisabb módja a dekorálásnak


Sokan vágynak arra, hogy igazi festményekkel aggassák tele a lakás falait, ami nem is meglepő kívánalom, ha azt nézzük, hogy milyen elegáns és stílusos légkör alakítható ki velük: minden darab utánozhatatlan és teljesen egyedi lesz.
Egy valódi festményt azonban nem egyszerű beszerezni és költséges is lehet. Az ideális alkotás kiválasztása sok időbe telhet, és olykor egy tucat galériában is meg kell forduljunk ahhoz, hogy rátaláljunk a szívünknek kedves példányra. Ami pedig az műalkotások árát illeti, általában mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni, ha ilyen faliképekben gondolkodunk. Szerencsére ma már léteznek ennél sokkal költséghatékonyabb módok is, ha hasonló végeredményre vágyunk. Ilyen megoldás a fotóból festmény készítés lehetősége, amit különféle szoftverekkel érhetünk el. A festmény hatású kép készítése olyan esetekben is nagyszerű lehet, ha élethű végeredményre vágyunk, de nem másnak az elképzelését szeretnénk viszontlátni, hanem a sajátunkét. Például a kedvenc nyaralásunk emlékét, a családról készült fényképeket, vagy a házi kiskedvencünket.

Nem érzel magadban elég kreativitást a festéshez, sok idő elkészíteni? A fényképből festmény digitális módszere ezen is segít!


Vannak, akik ecsetet ragadnak és elképzeléseiket egy festővásznon elevenítik meg, de nem mindenki érzi magát elég ügyesnek ehhez. Habár az olajfestmény igen közkedvelt módja a festésnek, akár 2 hétbe is beletelhet, mire teljesen megszárad. A különféle képszerkesztési programokkal szerencsére már másodpercek alatt érhetjük el szinte ugyanazt az eredményt! A vízfestmény esetében egy kicsit könnyebb dolgunk van, hiszen a festékek általában azonnal megszáradnak. Ha a fotóból festmény szoftverekkel születik meg, akkor nem lesz szükség papírvászon, ecsetek és festékek beszerzésére sem, ami szintén költséges mulatság lehet. A festmény effektusnak hála gyakorlatilag egyetlen egyszerű lépéssel tökéletesen pigmentált eredményt érhetünk el bármilyen fényképből.

fényképből festmény
Fényképről festmény? Elevenítsd meg a végeredményt vászonkép formájában!

Fotóból festmény online, otthoni körülmények között! Hogyan tudod elkészíteni?


A festmény készítése fényképről sokak nagy kedvence, talán nem véletlenül. Egy jó képszerkesztő programmal a kreatív folyamat már azelőtt elindul, hogy egyáltalán ecsetet ragadtunk volna. Ezekkel a szoftverekkel a lehetőségek kínálata gyakorlatilag végtelen, ha fotóról festmény készül: méretre vághatunk, kicsinyíthetünk, nagyíthatunk, állíthatunk a színeken, az élességen, világosíthatunk, mélyíthetünk a fényeken, megváltoztathatjuk a hátteret, vagy akár egészen extra elképzeléseket is belevihetünk egy-egy meglévő koncepcióba. Ami pedig a legjobb az egészben, hogy ha fényképből festmény készítés a cél, akkor ehhez semmilyen szakértelem nem fog kelleni - bárki könnyedén megvalósíthatja elképzeléseit egy pár kattintással. Csak rá kell böknünk a kívánt fénykép-alanyra, fel kell töltenünk, végül kiválasztanunk a végeredmény stílusát (ez esetben fényképről festmény effektus legyen). Ezután pedig nem marad más dolgunk, mint eldönteni, hogy hová akarjuk lementeni az elkészült remekműveket.

Egyes képszerkesztő szoftvereket díjmentesen is letölthetünk a számítógépünkre, a fizetős példányokat pedig szinte mindig van lehetőség előre kipróbálni egy adott időkeretig. Ilyen remek programok az Adobe Photoshop, a PhotoSketcher, a Waterlogue, vagy a Glaze. Ha esetleg úgy döntünk, hogy nem akarunk telepítgetni semmit, akkor gondolkodhatunk online elérhető megoldásokban is. Ez esetben az adott weboldalon keresztül, kényelmesen tehetjük meg ugyanezeket a lépéseket. Példának okáért ott van a DreamScope vagy a Fotor, ami szintén ingyenes. Akik pedig inkább az okostelefonjukon kreatívkodnának, azoknak remek lehet az Adobe Paintcan vagy a Prisma, utóbbi Android és iOS operációs rendszereken is elérhető.

Ha fényképről festmény megalkotás a cél, akkor a vászonkép nyomtatás fogja eredményezni a legszebb megoldást!


Napjainkban a vászonkép nyomtatás egy feltörekvő fotó előhívási lehetőség, és teljes joggal emelkedik ki a hagyományos keretezett faliképek közül. A keret nélküli megjelenés olyan érzést kelt, mintha kicsit mi is ott lennénk a megörökített pillanatban.

A vászonképek általában olyan hangulatúak, mintha csak egy képzőművészeti galériában járnánk – főleg akkor, ha a fényképből festmény készült. Ez lehetővé teszi mind a vállalatok, mind a magánszemélyek számára, hogy olyan ízléses megjelenésű, festmény-hatású dekorációs elemeket szerezzenek be, amelyek egyébként nem lettek volna elérhetőek számukra a magasabb áruk miatt. A vászonképek készülhetnek egyesével, de lehetnek többrészesek, vagy alkothatnak komplett mozaikfalat is. Utóbbi nagyszerű lehetőséget kínál több téma egyszerre történő megjelenítésére különböző méretű vásznakon. De akár több részes vászonképben is gondolkodhatunk, ahol akár 3 vagy 4 részre osztjuk fel ugyanazon képet. A vászonképek mindemellett pedig nagyszerű ajándékötletek is lehetnek szeretteink, barátaink számára, amennyiben egyedi meglepetés után nézelődünk.

fotóból festmény online
A fényképből festmény az egyik legköltséghatékonyabb módja a dekorálásnak

Milyen kiindulási alapból valósulhat meg a fényképről festmény készítés?


Egy korábbi blog bejegyzésünkben már szó esett róla, hogy milyen is az ideális kiindulási fénykép alap, ha tökéletes végeredményre vágyunk a fényképből festmény készítés során. Ha lemaradtál volna róla, akkor most átismételjük a legfontosabb tudnivalókat!

Ha fényképből festmény készítése a cél, akkor az első lépés a megfelelő fotó kiválasztása. Minél jobb felbontású a kiindulási fénykép, annál élesebb, szebb képet lehet belőle kihozni. Ez pedig főként akkor lesz lényeges, ha egyébként is nagyobb méretű vászonképben gondolkodunk. Szerencsére már egy átlagos okostelefonnal is készíthetünk jó minőségű fényképeket, nem kell ehhez profi gépet beszerezni. A közösségi média platformjairól letöltött fényképek azonban nem túl jó minőségűek, mivel ezek az oldalak a tárhely-optimalizálás véget, szándékosan lekicsinyítik a felbontást.

Nálunk akkor sem kell megijedni, ha régóta lapul a tarsolyodban egy kedvenc fénykép, de úgy ítéled meg, hogy nem túl jók rajta a színek, túl sötét, netán kissé homályos a kép. Habár egy kisebb felbontású, szemcsés fénykép nagyobb kihívást jelenthet, a fotóslaborunkban olyan eszközök állnak a rendelkezésünkre, melyekkel bármely fénykép minőségi szintje néhány kattintással megemelhetővé válik. Az elkészült kompozíciót pedig a nyomtatás előtt jóváhagyásra küldjük, hogy Te is meggyőződhess róla!
Fotóról festmény, festmény hatású kép készítése, avagy Téged is vár a Vászonkép Webáruház!

A Vászonkép Webáruháznál évek óta tökéletesítjük a vászonkészítés művészetét, és megtanultuk, hogyan milyen eszközökkel és hogyan készítsünk galéria minőségű nyomatokat, mindezt elérhető áron. Fénykép alapján festmény? Jelenleg pedig 32 féle méret közül válogathatsz, de egyedi méretet is meg tudunk valósítani!

Ha fényképről festmény készítés a cél, akkor az általad elkészített képet egy tartós pamutvászonra fogjuk előhívni. Ráadásul bitang erős, 300 DPi felbontású HP nyomtatók vannak a birtokunkban, amelyekkel a tökéletes színminőség is garantált lesz. A nyomtatás után egy valódi fenyőfa keretre kerülnek fel a nyomatok, mindezt úgy, hogy az tökéletesen illeszkedjen a vászonhoz. Az elkészült vászonnyomatok keretre történő feszítésével, jelentősen megnövelhető a faliképek élettartama. Ez minimálisra csökkenti annak az esélyét is, hogy a vászon néhány év alatt engedjen feszességéből, netán megrepedezzen rajta a festék. Az általad megálmodott darabokat pedig a házhozszállítás kényelmével juttatjuk el hozzád, de ha úgy tartja kedved, akkor személyesen is beugorhatsz a debreceni vagy budapesti üzletünkbe!

Fényképről festmény? Kezdd meg lakásod díszítését a vászonképek segítségével!

Rendelés most!

címkék:
Témák
Címkék